Istoria unei Asociatii democratice

Romania se afla in prezent in fata unei mari si deosebite probleme. Democratie sau dictatura?

Cunoastem ca democratia se prezinta sub mai multe forme:

1. O forma de organizare si conducere a societati in care poporul suveran isi exercita direct ori indirect puterea;

2. O forma de organizare si conducere politica a societatii care proclama suveranitatea poporului;

3. O forma de guvernare a statului bazata pe separatia puterilor in stat si votul universal.

Actuala Constitutie a Romaniei, emanatie a puterii poporului dupa 1989, votata de primul parlament ales democratic, prin vot universal direct si secret de catre suveranitatea poporului prin alesii sai si prin referendum, cuprinde elementele unei democratii firave cu canditia ca si acestea sa se respecte in spiritul si litera lor.

Pentru comparatie, dictatura reprezinta:

1. Demnitatea, puterea, autoritatea exercitata de un dictator sau institutie politica;

2. Puterea de stat sau puterea in stat in care o persoana (sau un grup de persoane) este sau sunt investite cu autoritate nelimitata prin legi generale si speciale care le permit puteri neingradite si nelimitate, fara raspundere, care adesea se bazeaza si pe violenta verbala si fizica pe limitarea drepturilor democratice si degradare umana.

Dupa ce Romania, a traversat cu mari traume, un secol de dictatura, sub diverse forme, de la dictatura regala a regelui Carol al II-lea, perioada cunoscuta cu o coruptie institutionalizata pana la nivelul regalitatii, a urmat dictatura militaro-fascista a maresalului Ion Antonescu, impusa si de regulule celui de al doile razboi mondial, continuata cu dictatura de clasa a proletariatului si Ceausista individuala si de grup incheiata tragic. Asistam nepesatori, prin convertirea si pervertirea prevederilor constititionale si a legilor tarii, la un nou tip de dictatura, constitutionalo-abuziva, Basista, in colaborare cu Justitia independenta, care nu are nici o raspundere pentru ilegalitatile si abuzurile savarsite, in dauna intereselor nationale legale si ale cetatenilor acestei tari care ii stipendiaza cu salarii si pensii nesimtite.

Un recurs la istorie, ne reliefeaza si ne demonstreaza, ca toate dictaturile au fost perpetuate si mentinute prin colaborarea si sprijinul acordat de justitiile contemporane.

Analizata sumar, penultima dictatura, pentru ca ultima o traversam si speram sa fie ultima si sa gasim resurse sa o inchiem cat mai curand, vom constata ca dictatura proletariatului in special si cea Ceausista au creeat mari traume poporului roman, intelectualitatii in special, care practic a fost decimata.

Sute de mii de inalti prelati si preoti, politicieni, invatatori si profesori de toate gradele, scriitori si poeti, medici, ingineri, tineri intelectuali,studentii si asa numitii chiaburi, s-au ,,bucurat” de ,,atentia si buna vointa” a magistratilor: procurorii care au instrumentat in graba si fara constiinta dosarele si i-au etichetat ca tradatori de tara, sabotori, subminarea economiei nationale, opozanti ai noii ordine, incitanti la nesupunere, etc si au inmanat dosarele spre dreapta judecata, magistratilor judecatori care si ei din zel si cu rea credinta au incarcat cu ani grei de suferinta sutele de mii de napastuiti, care in chinuri de nedescris au murit in majoritate pe la canal, in minele cu conditii inumane , la stuf, in delta, printre serpi departe de cei dragi si familiile lor.

S-a incercat intr-o sinistra parodie si comedie de catre un securist turnetor, sa se condamne comunismul pentru crimele odioase savarsite .

Recent, masmedia a adus in atentia publicului unele cazuri de tortionari( cazul tortionarului Visinescu s.a.   ), fiind vorba de niste executanti docili si fara multa instructie, luati de la coarnele plugului si din fabrici, care au fost scolarizati in graba si pusi sa pazeasca pe raufacatorii condamnati cu cinism de catre cei numiti magistrati.

Da, aceeia sunt tortionari, dar sunt tortionari de gradul III, ei au crezut ca trebuie sa pedepseasca niste tradatori si sabotori niste raufacatori. Cei care le-au pus in carca ,,detinutilor politici” si nu numai , actiuni care nu le-au savarsit si pentru care i-au condamnat practic la moarte sunt magistratii judecatori care sunt autorii pedepselor inumane, acestia sunt tortionarii sufletelor nevinovate sunt tortionarii de gradul I, vinovati care alaturi de confratii lor, magistratii procurori care sunt tortionarii de gradul II, trebuie si ei sa suporte oprobiul public, sa fie si ei condamnati si sa li se taie salariile daca mai sunt in activitate si pensiile nesimtite.

O sa prezentam si salariile si pensiile nesimtite, ale actualilor magistrati, constitutionalitatea si legalitatea acestora.

         Confruntati personal, dupa propriile aprecieri, cu niste abuzuri ale magistratilor, in cadrul unor actiuni in justitie, din prezent dar si din trecutul de trista amintire, in conformitate cu Constitutia Romaniei, Conventia Europeana a Drepturilor Omului, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, si in concordanta cu Ordonanta 26/2000, actualizata in 2013, art 2, si Legea 246/2005, in Octombrie 2013, ne-am constituit din proprie initiativa intr-un grup de 8 persoane cu o medie a varstei de peste 70 de ani, in cadrul, ceea ce noi am intitulat: ,,Asociatia Victimelor Abuzurilor Magistratilor din Romania”, A.V.A.M.R.

Potrivit legislatiei, respectiv Ordonanta 26/2000 (art 3), versiunea actualizata, am intocmit Actul Constitutiv si Statutul Asociatiei in data de 15.10.2013 si ne-am adresat Ministerului Justitiei, platind taxele solicitate, ca in conformitate cu prevederile legale sa ne elibereze dovada de disponibilitate a denumirii Asociatiei.

Pentru a ne intari perceptia ca in justitie sunt foarte multe abuzuri si dispret fata de lege, onor Ministerul Justitiei, prin Catalina Stanescu, sef serviciu Comunicare si relatii publice, printr-o interpretare subiectiva si spunem noi jignitoare si abuziva, ne refuza in decembrie 2013, eliberarea dovezii de disponibilitate a denumirii Asociatiei si implicit dreptul legal de asociere si libertatea de exprimare intr-un cadru legal organizat.

In motivatia refuzului de eliberare a dovezii de disponibilitate a denumirii Asociatiei se precizeaza ca: ,,Particularii nu au calitatea sa constate nedreptatea, neregulile sau ilegalitatile comise de catre magistrati, intrucat doar autoritatile statului sunt indrituite sa faca investigatii in aceasta privinta si au competenta de a pronunta concluzii in asemenea chestiuni” si ca denumirea solicitata nu respecta dispozitiile Constitutiei Romaniei !??.

Consideram ca aprecierile cu privire la calitatea si capacitatea asa denumitilor ,,PARTICULARI”, cetateni liberi cu drepturi si libertati cetatenesti, este jignitoare pentru poporul roman din care fac parte si cei care sunt chemati sa imparta dreptatea. Noi nu ne-am organizat sa intram in transee si sa pregatim armele pentru suprimarea justitie, din contra, noi militam pentru intronarea legii si a dreptatii, unde nu este justitie adevarata si corecta, este abuz si haos. Se pare ca in multe cauze, abuzul este predilect pentru justitie asa cum a fost si in cazul de fata.

Conform prevederilor legale, Ord.nr 26 /2000 art. 2 si respectiv Legea privind statutul magistratilor nr. 303/2004 art.4 al(1) care prevede ca magistratii sunt obligati ca, prin intreaga lor activitate, sa asigure suprematia legii, sa respecte drepturile si libertatile persoanelor, precum si egalitatea lor in fata legii si sa asigure un tratament juridic nediscriminatoriu tuturor participantilor la procedurile juridice, indiferent de calitatea acestora, ne-am adresat Judecatoriei municipiului Bacau la care suntem arondati, prezentand toate documentele si taxele legale pentru inregistrarea Asociatiei in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.

Instanta, Judecatoria Bacau, in dosarul 5190/110/2014, dupa ce constata ca sunt indeplinite toate formalitatile legale, fiind intocmite corect, Actul Constitutiv si Statutul Asociatiei, care nu contravin niciunei prevederi legale, incalcand chiar ea, Instanta, cu buna stiinta si brutalitate, prevederile constitutionale cat si cele din tratatele la care Romania este parte, ne refuza dreptul la asociere, intrunire si exprimare libere . Acelasi lucru il face si Tribunalul Bacau in apel.

Consideram ca s-a incalcat inca de la inceput primul articol din Constitutie: Art 1.(3) Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertătile cetătenilor, libera dezvoltare a personalitătii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezintă valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativă, executivă si judecătorească - in cadrul democratiei constitutionale.

(5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

S-a incalcat art.29 din Constitutia Romaniei cu privire la Libertatea constiintei care la al.(1) prevede ca: ,,Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma” si al (2). ,,Libertatea constiintei este garantata, ea trebuie sa se manifeste in spirit de toleranta si de respect reciproc” . Fata de refuzul justitiei de a ne permite inregistrarea putem concluziona ca libertatea gandirii si a opiniilor ne-au fost ingradite iar libertatea constiintei cum prevede Constitutia nu ne este garantata si este doar atat, cat considera justitia ca avem dreptul.

S-a incalcat si art.30: Libertatea de exprimare.

Al (1). Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

Instanta prin refuzul de a ne aproba inscrierea in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor ne dovedeste ca aceste libertati nu au nici o valoare juridica.

Al (2). Cenzura de orice fel este interzisa. Consideram ca nu poate fi cenzura mai mare decat ingradirea dreptului de a ne exprima si de a ne asocia liber. Este o jignire ce se aduce Natiunii Romane intregului Popor Roman.

S-a incalcat, in dispret fata de lege si fata de noi, ca oameni si ca Asociatie, Libertatea intrunirilor prevazuta in Constitutie in art 39.

,,Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme”. Are motive instanta sa creada ca actiunile noastre, ca asociatie, nu se vor desfasura in mod pasnic? Noi nu ne-am organizat sa punem mana pe arme si sa intram in transee. Arma noastra, avand in vedere varsa si experienta de viata este cuvantul. S-a temut oare justitia de cuvantul nostru?

De asemenea s-a nesocotit si art.40 din Constitutie,Dreptul la asociere unde se prevede ca: al. (1) Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere.

Consideram ca prin refuzul de a ne aproba inregistrarea Asociatiei, Instanta a ignorat cu buna stiinta, desconsiderand si Conventia Europeana a Drepturilor Omului care in articolele 9, 10 si 11 clarifica si jaloneaza Libertatea de gandire, Libertatea de exprimare, Libertatea de intrunire si de asociere si se specifica ca exercitarea acestor drepturi nu poate face obiectul unor restrangeri decat cele prevazute de lege. In refuzul sau Instanta nu face nici o referire de incalcare a vreunor prevederi legale .

Desi prin Constitutie, la art.11 se prevede ca: ,,Statul Roman se obliga sa indeplineasca intocmai si cu buna-credinta obligatiile ce-i revin din tratatele la care este parte”, Justitia romana, magistratii, au ignorat si nesocotit aceste prevederi si astfel, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, votata de ONU la Paris in anul 1948 si ratificata de Parlamentul Romaniei in anul 1994 a devenit o simpla fituica, de ne luat in seama de justitia romana desi Constitutia Romaniei incorporeaza integral si prevederile acesteia.

In articolul 19 din Declaratia Universala se statuiaza ca: ,,Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii: acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspandii informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat”. Justitia Romana, fara a ne oferi vreo explicatie rationala, logica, ne-a refuzat dreptul elementar, democratic la libertatea opiniilor si exprimarii.

Articolul 20 din Declaratie prevede ca: ,,Orice persoana are dreptul la libertatea de intrunire si de asociere pasnica. Nimeni nu poate fi silit sa faca parte dintr-o asociatie” . Noi ne-am asociat liber din proprie initiativa, fara a cere si impune nimanui sa se asocieze cu noi. Acest drept ne-a fost refuzat, deci interzis, de catre justitia romana.

In articolul 30, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, pentru a descuraja unele interpretari si abuzuri din partea celor care au aderat la aceasta Declaratie, statuiaza ca: ,, Nici o dispozitie a prezentei Declaratii nu poate fi interpretata ca implicand pentru vreun stat, grupare sau persoana, dreptul de a se deda la vreo activitate sau de a savarsi vreun act indreptat spre desfiintarea unor drepturi sau libertati enuntate in prezenta Declaratie”

Iata ca s-a gasit o grupare, Justitia Romana, care desi i-au fost aduse la cunostinta toate aceste prevederi legale, le-a ignorat, se considera Stat in Stat si isi permite sa nesocoteasca atat Constitutia Romaniei cat si prevederile din tratatele la care este parte.

In concluzie, cele mai elementare drepturi, esenta democratiei si Statului de drept, libertatea de exprimare si de intrunire, ne-au fost ingradite si refuzate de Justitie si de magistrati, ceea ce ne determina sa consideram ca in Romania nu se edifica democratia autentica si statul de drept ci dictatura justitiei si elemente, in haine noi, ale Inchizitiei medievale, institutie demult disparuta din lumea civilizata.

„Asociația Victimelor Abuzurilor Magistraților din Romania”, A.V.A.M.R, constituita in mod liber si din proprie initiativa, dintr-un numar de 8 persoane cu o medie de varsta de peste 70 de ani, a cerut sprijinul Societatii Civile din Romania , Autoritatilor Statului Democrat Roman si Organizatiilor internationale pentru a ne putea organiza si exprima liber intr-o tara in care Justitia , Magistratii, au inlocuit cu succes, Dictatura Comunista. De fapt Dictatura Comunista nu ar fi putut exista si dainui fara MAGISTRATI obedienti.

A trebuit sa schimbam denumirea care deranja mult magistratii si toate structurile justitiei din Romania, am intitulat-o: ,,Asociatia Victimelor Abuzurilor Statului de Drept din Romania”, AVASDR, ne-am adresat Consiliului Dreprturilor Omului, organism in cadrul ONU si personal Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, prin ministerul de Exetrne al Romaniei si dupa noi tracasari de cca un an, din partea ministerului Justitiei si Secretatiatului General al Guvernului si din nou refuzul nejustificat al Judecatoriei Bacau, Tribunalul Bacau, Admite cererea si dispune Infiintarea Asociatiei Victimelor Abuzurilor Statului de Drept din Romania, AVASDR in iulie 2016 si inscrierea acesteia in Registrul de asociatii si fundatii a Judecatoriei Bacau.

CONSTITUIREA SI INREGISTRAREA Asociatiei, consideram ca este un succes al poporului roman care intr-un fel sau altul este victima a abuzurilor institutiilor statului de drept din Romania si in special al justitiei care prin abuzuri si faradelegi a indus teama si frica in randul populatiei si a condamnat foarte multi cetateni umplind puscariile suprapopulate cu romani, determinand moartea in ultimii 4 ani a peste 500 condamnati din care 74 s-au sinucis, probabil constientizand nevinovatia lor. Printr-o lege care a modificat 17 legi cu privire la retrocedari, unicat in Europa, si aplicata abuziv, fraudulos si discretionar de justitia din Romania a fost desmostenita si pauperizata populatia tarii determinand cel mai mare exod de populatie din Europa, cca 4 milioane de cetateni romani.

Printr-o buna mobilizare si oraganizare, filiale judetene cu personalitate juridica si sucursale locale vom actiona pentru respectarea Constitutiei si a legilor tarii a tuturor prevederilor din documentele la care Romania este parte, solicitand Parlamentului ca legile de salarizare si a pensilor sa fie legi unitare fara privilegii si discriminari, in conformitatea cu Constitutia Romaniei, art 16 si responsabilizarea prin lege a tuturor categoriilor profesionale si in special a justitiei care trebuie sa cunoasca un proces fundamental de reforme structurale dupa exemplul tarilor civilizate si Principiile de la Bangalore, insusite si de ONU.

                                                                                        

„Asociația Victimelor Abuzurilor   Statului de Drept din Romania « AVASDR

                       Presedintele Asociatiei,

                             Corneliu Balan

Pin It