,,Spuneţi-mi ce-i dreptatea? - Cei tari se îngrădiră
                              Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
                               Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
                              Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
                               Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.”

                                                               Mihai Eminescu

Constitutia Romaniei: Art 1, al(3) Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertătile cetătenilor, libera dezvoltare a personalitătii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezintă valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.

PROGRAMUL ASOCIATIEI

ASOCIATIA VICTIMELOR

ABUZURILOR STATULUI DE DREPT DIN ROMANIA

A.V.A.S.D.R.

Asociatia Victimelor Abuzurilor Statului de Drept din Romania, a aparut din disperare si revolta ca o voce singulara, la inceput, care exprima suferinta unui intreg popor care a iesit dintr-o dictatura si a intrat in alta, creiata de unele din institutiile statului de drept care s-au transformat intr-un organ de represiune economica, sociala si politica si care functioneaza pe principiile inchizitiei mediavale.

Dupa cca trei ani de lupta inegala, dintre cei noua membrii fondatori, ai asociatiei, A.V.A.S.D.R., in majoritate pensionari, animati de spiritul de dreptate, echitate si adevar si un intreg sistem judiciar opozabil, si dupa interventii la Consiliul Drepturilor Omului de pe langa O.N.U. si chiar la Secretarul General al ONU, Ban K-muun, A.V.A.S.D.R. a fost legal aprobata si functioneaza din iulie 2016.

Avand experienta trista a unui intreg secol de dictatura, sec XX si cu gandul la noile generatii, pentru a nu li se mai intampla ceea ce ni s-a intampla noua, ne propunem realizarea unor actiuni si masuri care sa stopeze tendintele centrifuge ale unor capete inferbintate care au ramas ancorate in trecutul de trista amintire si care trebuiesc responsabilizate atat pentru trecut cat si pentru prezent si viitor.

         Romania, cetatenii sai, nu mai pot accepta abuzurile si incompetenta unor institutii ale Statului de Drept! Nu se mai poate accepta statutul de cobai la care au fost supusi cetatenii romani, atat din interior cat si din exterior. Acum, Natiunea Romana are nevoie de o noua viziune: realista, pragmatica si eficienta.

         Cetatenii Romaniei au nevoie de ordine sociala, disciplina institutionala, respectarea legilor interne, a constitutiei tarii cat si a documentelor internationale la care Romania este parte, in special de catre cei care au fost investiti cu puteri in cadrul Statului de Drept. Cetatenii, stiu ca viitorul lor ar fi putut fi, si mai poate fi inca, mai bun, si tocmai de aceea, isi doresc cu adevarat o forta a societatii civile, de larga cuprindere, care sa actioneze cu adevarat in folosul si in interesul lor, capabila de gandire limpede, de dialog real, de responsabilitate, de onestitate si de spirit de sacrificiu si jertfa de sine care sa redea natiunii romane forta de regenerare si respectul de sine.    

          AVASDR, este asociatia unor oameni cu vointa si experienta, dinamici, care folosesc spatiul civic pentru a propune si urmari implementarea unor solutii in folosul cetatenilor, urmarind implinirea intereselor lor imediate si de dezvoltare in viitor a Natiunii Romane.

AVASDR, reprezinta spatiul civic opozabil tuturor celor care vor sa fie luata in seama Romania Reala si vointa lor, care vor o alta cale pentru patria lor, oriunde s-ar afla ei, o cale care sa duca la redarea bucuriei de a trai si recuperarea demnitatii pierdute.

AVASDR, este expresia unui nou mod de gandire civica care pune la baza actiunilor sale interesul personal si national al cetatenilor si se manifesta ca pricipal factor de reprezentare a intereselor majore, vitale ale cetatenilor romani , indiferent de rasa, orgine etnica, sex, profesie sau pozitie sociala, de protejare, conservare si promovare a valorilor si intereselor fundamentale ale Natiunii Romane, si cu respect fata de celelalte natiuni si valorile universale ale omenirii.

AVASDR,, militeaza, in acest sens, pentru o reala consolidare a Puterii Natiunii in toate domeniile sale de manifestare si reprezentare, pentru intarirea societatii obstilor (comunitatilor administrative locale) intr-un mediu de ordine si dreptate sociala, sustinuta de o reala justitie institutionala, fara discriminari partizane sau etnice.

AVASDR,, isi gaseste ratiunea de a exista prin actiunile sale, si in scopul Reintregirii pasnice a Natiunii, in spatiul sau de etnogeneza si continuitate. In acest scop, AVASDR va milita pentru constituirea juridica si operationala a Comunitatii Regiunnilor istorice si teritoriale a localitatilor si satelor Romanesti, ca solutie pentru identificarea si consolidarea Idealului National de bunastare si fericire, in consonanta cu toate natiunile lumii.

AVASDR, se constituie ca institutie publica autohtona si autonoma, capabila de regenerarea morala a societatii si de revitalizarea natiunii romane, punand la baza conceptelor sale, morala civica si crestina, respectul fata de viata, solidaritatea, intelepciunea si toleranta, toate concertate spre mai binele comun. Din aceasta perspectiva, AVASDR, pregateste bazele sociale al unui adevarat reviriment romanesc economic, social si spiritual, care sa conduca la consolidarea Natiunii Romane in marea familie a umanitatii, intr-un loc demn in concordanta cu trecutul sau istoric de avangarda in existenta natiunilor lumii.

                        

Asociatia Victimelor Abuzurilor Statului de Drept din Romania,  apreciaza ca Starea Natiunii Romane este precara si grava, fiind intr-o continua tendinta de alterare a fondului moral, spiritual, biologic si economic. Esenta crizei care s-a insinuat in viata romanilor, deopotriva in sferele publice si cele private, in familii sau in structurile de putere, tine si de activitatea institutiilor Statului de Drept, de caracterul oligarhic si autocratic al acestor institutii, care au actionat si actioneaza cu amatorism si uneori cu rea credinta in implementarea masurilor si actiunilor socio-economice instituite dupa 1989. Ajunse la putere pe caile unei democratii manipulate, grupuri oligarhice, straine de interesul national, dar invocand, necesitatea unor mari mutatii radicale prin "reforme" diferite, au acaparat bogatia acumulata de poporul roman pe timpul socialismului, jefuind-o fara scrupul. Natiunea a fost spoliata si pusa la pamant prin pretinsa organizare socio-economica si politica, prin non - combat public, dar si insuficienta angajare a fortelor nationale, constiente de dezastrul planificat. In aceste conditii, Romania ingenunchiata prin nepricepere, demagogie si coruptie generalizata, in special de institutiile statului de drept, si-a rezervat, cu titlu permanent, un loc nedrept si rusinos, in coada Europei, in contrast vadit cu istoria si traditiile poporului roman in toate domeniile vietii economice, stiintifice, civice si crestine de la cultura si invatamintele geto-dacilor si pana la romanii de astazi.

In aceasta situatie anormala, in care unii traiasc nemeritat, in huzur si buna stare, insinuati in institutiile statului de drept, sfidad majoritatea populatiei care trebuie sa suporte efectele dezastruoase ale unei puteri discretionare fara a raspunde de faptele sale, AVASDR, va intra in scena, si va impune prin forta argumentelor relevante si prin vointa maselor, masuri si actiuni concrete, menite sa scoata din mizerie pe cei nefericiti , din care multi au ales calea bejeniei. Va cere si va impune, Institutiilor Statului de Drept, respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti ale omului, a prevederilor Constitutiei, a legilor tarii, a tuturor prevederilor documentelor Europene si Internationale la care Romania este parte, prevederi care sunt ignorate si tratate cu dezinteres si dispret de unele din aceste institutii.

Prin proasta gestionare a bogatiei natiunii, s-a compromis pana si conceptul de reforma, deoarece de acest termen se leaga cel mai mare furt de proprietate din istoria neamului romanesc.

AVASDR, constata incompetenta manageriala la nivel micro si macrosistem, prin propulsarea iresponsabila, in posturile vitale ale institutiilor fundamentale ale statului, a favoritilor politici , a unor neinitiati intitulati pompos, tehnocrati, si nu a acelor persoane de valoare, cu reala competenta in folosul comunitatii.

Totodata, devine tot mai evident blocajul institutiilor publice, incapabile sa se puna in serviciul cetatenilor si sa-si editeze strategiile in functie de cerintele acestora, transformandu-le competentele in frica de a fi incadrati in abuz in functie si de putere.

AVASDR apreciaza ca economia Romaniei nu mai este in stare sa asigure nevoile la limita a unei vieti, cat de cat acceptabile. Asa se explica profunda degradare biologica a populatiei, prabusirea nivelului de trai, exodul de populatie tanara catre exterior, aparitia infractionalitatii din disperare, si nu in ultimul rand refuzul declarat al unor categorii de populatie de a mai accepta autoritatea unei administratii incapabile si corupte.

Prin programul nostru vom prelua; ,,Teoria statului Organic" pentru care Brazilia, miracolul economic al Americi Latine, a multumit Romaniei in 2013, prin ambasadorul ei, pentru existenta si ideile lui M.Eminescu care au stat si la baza  strategiei de dezvoltare sustinuta  a economiei Braziliei. De asemenea vom prelua: ,,Teoria Protectionismului international", a savantului Mihail Manoilescu, fost ministru de externe, si  Guvernator al Bancii Nationale in perioada interbelica care se studiaza in facultatile de economie din Brazilia si nu numai si se aplica cu succes. Vom face apel la economisttii Romaniei pentru a sprijini natiunea in implemenrtarea acestor concepte de succes ale ganditorilor romani.

AVASDR, considera ca Revitalizarea Natiunii Romane nu poate fi realizata intr-o perioada scurta, dar nici lasata la voia arbitrariului unor institutii ale statului de drept fara morala si pricepere, si nici supusa unor programe-experimnt externe, care par a fi mai mult o filantropie ocazioanala decat o implicare de buna - credinta.

AVASDR, pune la baza constuctiei sale promovarea valorilor nationale si apararea cu fermitate a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, a intereselor vitale ale natiunii romane, folosind la maxim resursele reale proprii care nu au fost valorificate corespunzator dar si disponibilitatile oferite de comunitatile europene si internationale.

AVASDR, va milita si actiona pentru urmatoarele obtiuni fundamentale:

Loialitatea conationalilor fata de Natiunea Romana si Statul National Roman, unitar, indivizibil, suveran si independent.

  • Increderea deplina fata de valorile fundamentale ale natiunii Romane: ancestralitatea, continuitatea, crestinismul, latinitatea si traditia.
  • Protectia familiei, ca suport educational de formare morala si civica a individului social.
  • Protejarea culturii romane fata de tendintele de subminare a paternitatilor nationale,
  • Intarirea puterii civile si refacerea solidaritatii sociale in jurul valorilor si intereselor fundamentale ale natiunii.
  • Refacerea proprietatii natiunii in cadrul comunitatilor locale prin recuperarea valorilor instrainate fraudulos si abuziv si regenerarea graduala a prosperitatii autohtone.
  • Promovarea liberei initiative si a economiei concurentiale intemeiate pe recunoasterea si statornicia proprietatii comunitatilor locale si individuale, precum si a celei publice si private a statului in consonanta cu interesele natiunii romane.
  • Crearea si promovarea a capitalului autohton in structurile economiei de piata, constituirea bancilor locale cu rezultate remarcabile intre cele doua razboaie si realizarea durabilitatii si maturitatii concurentiale a acestuia.
  • Asigurarea conditiilor obligatorii de existenta in modernitate a individului, familiei si obstii (comunitatii adminnistrative locale), din perspectiva accesului la facilitatile integrate ale serviciilor societale.
  • Recuperarea sociala a categoriilor natural defavorizate si scoaterea acestora din saracie, prin asigurarea dreptului de munca si reinsertie absteasca, concomitent cu eliminarea practicilor care incurajeaza nemunca, lenea si hotia.
  • Revigorarea institutiilor de forta ale statului national, a armatei, fortelor de ordine si serviciilor secrete, pentru asigurarea independentei deciziei politice, suveranitatii asupra ordinii constitutionale nationale si protectia intereselor economice exclusive.
  • Promovarea politicilor nationale, echilibrate, in plan extern care sa asigure eliminarea amenintarilor si garantarea starii de pace a natiunii.
  • Stimularea valentelor multilaterale ale individului, colectivitatii si societatii in ansamblu pentru redobandirea mandriei si demnitatii nationale prin reabilitarea conceptelor de romanism si romanitate in perceptia publica europeana.
  • In spiritul acestei idei AVASDR,. adopta conceptul de Dezvoltare ,,Prin noi pentru noi”, a Natiunii Romane si identifica urmatoarele directii de actiune:
  • Creearea si consolidarea proprietatii private a comunitatilor si promovarea initiativelor ce vizeaza dezvoltarea acesteia, fara a prejudicia bogatia natiunii.
  • Asezarea raporturilor din societate pe criteriile valorilor de utilitate si crearea mecanismelor pentru selectia si promovarea elitelor nationale pe baza meritului personal, a acelor oameni cu o inzestrare deosebita, care prin munca, prin creatie si angajamunt civic, pot si vor sa contribuie la progresul general al societatii.
  • Crearea unor mecanisme eficiente si ferme, in vederea prevenirii si combaterii fenomenului infractional si crimei organizate, dar mai ales pentru starpirea coruptiei, din care pleaca toate abuzurile si impilarile asupra cetateanului.
  • Reformarea intregului sistem judiciar pe baza principiilor Statului de Drept autentic, a experientei acumulate in alte democratii, a Principiilor de la Bangalore cu privire la conduita judiciara, si responsabilizarea magistratilor.  
  • Reforma intregului sistem educational pe principii umaniste si pe traditii nationale pentru insusirea temeinica a istoriei poporului nostru si a limbii romane, precum si pentru dezvoltarea unui invatamant formativ modern, de larga reprezentare universala.
  • Valorificarea potentialului creator al natiunii romane prin dezvoltarea cercetarii, stiintei si tehnologiei si crearea premiselor constructiei societatii informationale.
  • Proiectarea relatiilor externe ale Romaniei, pe baza analizei geostrategice stiintifice, pentru promovarea intereselor nationale si participarea la constructia arhitecturii de securitate colectiva, capabila sa asigure Natiunii Romane o pace durabila si sigura.
  • Sustinerea culturii pentru mentinerea si dezvoltarea identitatii nationale, prin afirmarea libertatii de creatie, diversificarea relatiilor cu strainatatea, libera circulatie a valorilor culturale si repunerea in drepturi legitime a spiritualitatii romanesti, traditional deschisa spre universalitate.
  • Garantarea dreptului la identitate culturala, religioasa si lingvistica a persoanelor de alta origine etinica, excluzand conceptul de minoritate, fara drepturi sau reglementari speciale favorizante si fara a admite manifestari de rasism, sovinism, segregationism etnic sau separatism teritorial.
  • Garantarea si protejarea drepturilor si libertatilor omului, in concordanta cu prevederile documentelor internationale, la care Romania este parte.
  • Crearea conditiilor pentru revigorarea biologica a populatiei, a sanatatii individuale si protectia mediului inconjurator.
  • Promovarea unor programe realiste si motivate de protectia sociala pentru categoriile natural defavorizate, recurgand la posibilitatile reale ale economiei si societatii romanesti.
  • Angajarea nemijlocita a tinerei generatii in realizaea unei societati romanesti moderne si democratice, pentru formarea si afirmarea sa timpurie in viata sociala.
  • Repunerea in drepturi firesti a conditiei femeii, indeosebi a mamei, in societatea moderna.
  • Implicarea activa si nemijlocita a bisericii in refacerea vietii religioase si a sanatatii morale a comunitatilor.

Gospodărirea judicioasă a pământului naţional, pe baza unui plan unic, din care să nu lipsească următoarelele elemente:

a] Precizarea în Constituţie a faptului că pământul principalul mijloc fix de productie si de existenta , constituie avere naţională de importanţă vitală, aflată într-una din următoarele forme de proprietate: de stat, a comunitatilor locale şi particulară.

b] Interzicerea prin lege a vanzarii terenurilor agricole si forestiere către cetăţeni străini,.

c] Refacerea sistemului naţional de irigaţii, ca proprietate de stat, după modelul egiptean si libian si crearea de sisteme locale de irigatii si cu subventii de la stat.

d] Constituirea benevola a societatilor comunitatilor locale ca principal element de organizare in dezvoltarea economico-sociala in ritm sustinut a economiilor locale si nationala si de pastrare a identitatii nationale.

          

             Program aprobat in adunarea generala a AVASDR,

                                       Presedinte,

                                       Corneliu Balan

Pin It